>
Saya menyediakan perkhidmatan untuk membina/design blog pelbagai style. Membina blog memanglah mudah, cuma mengikut instruction yg diberikan oleh blogspot, tetapi untuk design supaya blog menjadi menarik, lain dari yang lain dan menarik ramai pelawat bukanlah sesuatu yg mudah. Atas sebab itu, blog anda mestilah kelihatan cantik, style, kemas dan teratur untuk memudahkan visitor membaca atau view blog anda dan seterusnya 'Follow' blog anda. Sila lawati laman blog saya dan jika tidak keberatan sila 'Follow' blog saya juga. Terima kasih.

Design yg saya buat untuk blog anda akan disesuaikan mengikut tema blog anda sama ada untuk:
1) Personal (Life and Love)
2) Business (Cake and Cloth)
3) Info (Music, Entertainment, Politic)
4) Others

Thursday, 12 January 2012

New Shoutbox : Fibox

Seperti mana yang kita tahu shoutmix telah menamatkan perkhidmatan percumanya. So ramai sangat blogger yang telah sekian lama menggunakan shoutmix shoutbox nya akan jadi seperti di bawah kan:Tapi semua blogger jangan risau sebab terdapat shoutbox yang baru di mana fungsi nya boleh dikatakan hampir sama dengan shoutmix. Contoh shoutbox yang baru ni di sebelah kanan sidebar blog saya. Cool kan! Jom ikuti tutorial ini untuk fix this shoutbox to your blog :

1. Buka www.fibox.ws, kemudian klik pada Sign Up
2. Masukkan email address dan password. Tick pada term of service kemudian klik continue


3. Notification mengatakan activation email dihantar kepada email yang anda daftar.


4. Buka email dan klik pada link yang diberi.

5. Pengesahan bahawa akaun anda telah diaktifkan.


6. Login akaun anda, dan untuk kali pertama anda login anda akan diminta untuk create nama untuk shoutbox anda.


7. Daripada dashboard, anda boleh tetapkan setting yang anda kehendaki8. Copy code yang diberi dan paste ke dalam ruangan HTML/javascript blog anda.

9. Save dan lihat hasilnya. Selamat mencuba.
Harga untuk setiap blog design RM30. Sila hubungi saya di 014-2794485 (Azie) atau email di bemark_girlz@yahoo.com.my untuk sebarang pertanyaan dan tempahan. Terima kasih.

0 comments:

Post a Comment